UNIWERSYTET MORSKI W GDYNI - WYDZIAŁ NAWIGACYJNY | |||
Nr: | Przedmiot: | NAWIGACYJNE ZABEZPIECZENIE OPERACJI OFFSHORE | |
Kierunek / Poziom kształcenia: | NAWIGACJA / DRUGIEGO STOPNIA | ||
Forma studiów: | STACJONARNE / NIESTACJONARNE | ||
Profil kształcenia: | OGÓLNOAKADEMICKI | ||
Specjalność: | TECHNOLOGIE OFFSHOROWE |
SEMESTR | ECTS | Liczba godzin w tygodniu | Liczba godzin w semestrze | ||||||||
W | C | L | P | S | W | C | L | P | S | ||
II | 2 | 30 | 15 | 15 | |||||||
Razem w czasie studiów: | 60 |
1 | |
2 | Umiejętność pracy na mapach oraz zbierania informacji z map i publikacji nautycznych |
3 | Umiejętność posługiwania się urządzeniami nawigacyjnymi, elektronawigacyjnymi i łączności (m.in. radarem, urządzeniami AIS, GPS, NAVTEX, radiotelefonem UKF) i systemami ECDIS |
1 |
EKP1 |
Lp. | Zagadnienia | Liczba godzin | Odniesienie do EKP dla przedmiotu | Odniesienie do RPS | ||||
W | C | L | P | S | ||||
1 |
Symbol EKP | Test | Egzamin ustny | Egzamin pisemny | Kolokwium | Sprawozdanie | Projekt | Prezentacja | Zaliczenie praktyczne | Inne |
EKP1 |
Semestr | Ocena pozytywna (min. dostateczny) |
II |
Forma aktywności | Szacunkowa liczba godzin na zrealizowanie aktywności | ||||
W | C | L | P | S | |
Godziny kontaktowe | 30 | 15 | 15 | ||
Czytanie literatury | |||||
Przygotowanie do zajęć laboratoryjnych, projektowych | |||||
Przygotowanie do egzaminu, zaliczenia | |||||
Opracowanie dokumentacji projektu/sprawozdania | |||||
Uczestnictwo w zaliczeniach i egzaminach | |||||
Udział w konsultacjach | |||||
Łącznie godzin | 30 | 15 | 15 | ||
Łączny nakład pracy studenta | 60 | ||||
Liczba punktów ECTS | 1 | ||||
Sumaryczna liczba punktów ECTS dla przedmiotu | 1 | ||||
Obciążenie studenta związane z zajęciami praktycznymi | 15 | ||||
Obciążenie studenta na zajęciach wymagających bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich | 60 |
Tytuł/stopień, imię, nazwisko | Jednostka dydaktyczna |
1. Osoba odpowiedzialna za przedmiot: | |
dr inż. kpt.ż.w. Jan Pawelski, prof. UMG | KES |
2. Pozostałe osoby prowadzące zajęcia: |